Dana 06.12.2019 u prostorijama Općine Donji Kraljevec, svečano su dodijeljena uvjerenja o osposobljenosti za gerontodomaćice, ženama koje su educirane kroz projekt „Snažno zaželi i ostvari“.

Sve prisutne pozdravio je načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat i koordinatorica projektnih aktivnosti Katica Blagus te je tom prilikom načelnik zajedno s ravnateljem učilišta Mariom Zamudom podijelio uvjerenja i čestitao ženama na uspjehu.

Ovaj projekt provodi se kroz program „Zaželi – program zapošljavanja žena“ koji je 100% financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Program „Zaželi – program zapošljavanja žena“ u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. Kroz ovaj projekt na području Općine Donji Kraljevec zaposleno je 7 žena koje rade na poslovima potpore i podrške te brige za 40-tak  starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Sama izobrazba osposobljavanja trajala je 2 mjeseca, a provodila se na Pučkom otvorenom učilištu u Čakovcu, čiji je ravnatelj Mario Zamuda predstavio program osposobljavanja, te istaknuo da se radi o verificiranom programu koji se upisuje u e-radnu knjižicu.