PROJEKT „SNAŽNO ZAŽELI” – FAZA II UP.02.1.1.13.0475

Projekt „Snažno zaželi” – faza II UP.02.1.1.13.0475 u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unapređenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Kratki opis projekta:

Projekt „Snažno zaželi“- faza II UP.02.1.1.13.0475 u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unapređenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. Projekt provodi USR „Sport za sve“ Općine Donji Kraljevec u trajanju od 15 mjeseci, a zaposleno je 10 žena koje će kroz program socijalnih usluga preuzeti brigu o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju te im pomagati u svakodnevnim aktivnostima.

Nositelj projekt: USR „Sport za sve“ Općine Donji Kraljevec

Ukupna vrijednost projekta: 900.480,00 kuna (projekt je 100% sufinanciran bespovratnim sredstvima Europske unije)

Trajanje projekta: 15 mjeseci (28.06.2021. – 28.09.2022.)

DONIJET ĆEMO TOPLU RIJEČ U DOMOVE NAŠIH STARIJIH

U Donjem Kraljevcu u Općinskoj vijećnici je u srijedu 13. listopada održana početna konferencija projekta ”Snažno zaželi – faza II” – Program zapošljavanja žena u Općini Donji Kraljevec.

Projekt „Snažno zaželi faza II“ u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unapređenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Ukupna vrijednost projekta je 900.480  kuna. (projekt je 100% sufinanciran bespovratnim sredstvima Europske unije).

Projekt  provodi USR Sport za sve općine Donji Kraljevec u suradnji s Općinom Donji Kraljevec, kao partnerom u projektu, a projekt je nastavak faze I koju je provodila Općina Donji Kraljevec, a namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada s naglaskom na žene, starije od 50 godina. Prema planu i programu projekta na području Općine zaposleno je 10 žena koje će pružati pomoć u kući za 70-tak korisnika.

Projekt će rezultirati obostranom dobrobiti između žena i krajnjih korisnika, što će uvelike doprinjeti dobrobiti cjelokupne lokalne zajednice.

Na konferenciji su bili prisutni, predstojnici Nikola Hren, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Čakovec i Marija Kranjčec predstavnica Centra za socijalnu skrb Prelog.

Voditeljica projekta je: Ivana Blažeka Sokač, a kordinatorica na projektu Katica Blagus ispred udruge Sport za sve Općine Donji Kraljevec

–  Topla riječ, osmijeh, razgovor i druženje je ono što fali našoj starijoj populaciji. Naši korisnici doživljavaju ove žene kao dio svoje obitelji i zahvalio bih im na tome, te se nadam da će tako biti i u ovom projektu. Sljedeći korak je izgradnja Centra za starije osobe u općini Donji Kraljevec, koji bi zbrinjavao starije osobe na 10 do 12 sati dnevno. Svjesni smo da populacija sari, a mladi rade po cijele dane, pa bi to bio dobar način za zbrinjavanje naših sumještana, završio je načelnik Miljenko Horvat.

Na fotografijama: žene učesnice na projektu (Marija Vadlja, Danica Špirk, Jadranka Cvek, Nada Pandur, Nada Vrbanec, Ivanka Vidović, Marija Šestan, Danijela Smolek Lengelić, Mirjana Dodlek, Lidija Vadlja) voditeljica projekta: Ivana Blažeka Sokač, kordinatorica na projektu: Katica Blagus i Miljenko Horvat, načelnik općine.