Dana 25. rujna 2019. godine, u sklopu projekta „Snažno zaželi i ostvari”, organizirali smo druženje korisnika i svih sudionika projekta u restoranu. Druženje je počelo kratkim predstavljanjem projekta od strane voditeljice, asistentice, ali i djelatnica.

Odazvali su se korisnici koji su prvenstveno imali puno dobre volje i želje za upoznavanjem i druženjem. Posebno dirljivo je bilo kad su se naši korisnici, koji dolaze iz različitih mjesta Općine Donji Kraljevec, sreli i prepoznali nakon dugo godina, te se prisjećaju mnogih dogodovština.

Kroz druženje korisnici su dijelili brigu, tugu, ali i radost, te su bili potpora jedni drugima. Bilo je mnogo smijeha, ali i poneka suza radosnica, koja je naravno bila od sreće. Tijekom druženja, osjećala se velika živahnost jer je svatko htio ispričati neku svoju priču.

S ponosom želimo istaknuti kako je nedavno jedna naša korisnica proslavila svoj 90. rođendan, a dvije su čak proslavile svoj 92. rođendan, što je dodatno pridonijelo veselju.

Drago nam je što su se korisnici zahvalili, ali i pohvalili djelatnice koje im pružaju pomoć. Svih 7 djelatnica su kroz program socijalnih usluga nesebično preuzele brigu o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju te im pomažu u svakodnevnim aktivnostima.

Druženje nije moglo ljepše završiti nego pjesmom „Međimurje kak si lepo zeleno“ koja je odjekivala cijelim restoranom.

Nadamo se da smo ovim druženjem umanjili socijalnu isključenost starijih osoba i napunili im srca i baterije. Barem za neko vrijeme, te nas čeka još mnogo priča koje nisu ispričane.